5 BIJELIH OTROVA KOJE SVAKODNEVNO JEDEMO- znate li koji su?

Datum objave: 10.11.2023.

Možda se ne sjećate, ali to su nas učili još u osnovnoj školi. Postoji tzv. 5 BIJELIH OTROVA koje svakako treba izbjegavati, ako želite sačuvati zdravlje i produljiti životni vijek. Zdrava prehrana jako je važna.

Na prvom mjestu je uvjerljivo – MAST! Meso je važna namirnica jer sadrži proteine i daje nam snagu, ali sadrži i bijelu mast koja termičkom obradom mijenja molekularnu strukturu i postaje opasna za zdravlje. Životinje meso ne kuhaju niti ne peku, a tako bi ga trebali konzumirati i ljudi. Obzirom da to nije moguće u praksi, vrlo je važno kako pripremate meso. Zdrava prehrana znači izbjegavanje masnoća jer one dovode do začepljenja arterija, srčanih i moždanih udara, od čega umire oko 50 % ukupnog stanovništva.

Na drugom je mjestu – MLIJEKO! Pasterizirano mlijeko kakvo koristimo mijenja kalcij u neorgansku formu koju ljudi ne mogu probaviti. To sigurno nije zdrava prehrana. Poznato je i u prirodi da životinje ne koriste pasterizirano mlijeko – zapravo, ljudsko tijelo uopće ne treba mlijeko nakon prestanka faze dojenja! Koristi od mlijeka nećete imati, a štete vrlo mnogo, naročito za crijeva.

Na trećem je mjestu – SOL! Natrij treba našem tijelu, ali kuhinjska sol (natrijev klorid) je anorganski natrijev spoj, izrazito toksičan za tijelo jer nakuplja i zadržava tekućine, što sigurno nije „zdrava prehrana“. Čitav je niz problema koje stvara, a najčešće na bubrezima.

Na četvrtom je mjestu – ŠEĆER! Toliko je štetan, da ga se s pravom može zvati otrovom. To što ćete se od njega udebljati, još je najmanje zlo. Kao zdraviju zamjenu, preporučujemo med.

Na petom je mjestu – BIJELO BRAŠNO! Iz njega su izvađeni zdravi sastojci (mekinje i klice), a u preradi se još i izbjeljuje te se dodaju aditivi.

Osim dobrim savjetom, mi vam možemo pomoći da se zdravije hranite (BEZ MASNOĆA I SOLI) koristeći Linea Esclusiva Professional - 19-djelni set posuđa koji se koristi u vrhunskim restoranima i hotelima - napravljen od najkvalitetnijeg materijala (inoxa 18/10 nehrđajući čelik) zato namirnice možete kuhati u prirodnim sokovima i peći bez masnoća.

Linea posuđe termički obrađuje namirnice da zadrže vitamine, minerale i ostala hranjiva svojstva, a pritom imaju puno prirodniji okus u kojem ćete uživati!

Vaš BestsellerTV!