5 zlatnih pravila za zaštitu kose od UV zraka, soli i klora

Datum objave: 01.07.2020.

Evo nam ljeta! Spremni ste za izležavanje na plaži ili pored bazena? Svoju ste kožu sigurno pripremili za cjelodnevno izlaganje suncu jer želite uhvatiti preplanulu i sexy put, ali što je s kosom? Znate li koliko morska sol, sunčeve UV zrake i klorirana bazenska voda isušuju vašu kosu? Kosa bi vam do jeseni mogla drastično promijeniti boju i pretvoriti se u slamu, ako ju ne zaštitite.

U ovom korisnom tekstu otkrivamo 5 najvažnijih savjeta kako zaštititi kosu od štetnog utjecaja sunca, morske soli i klora na kosu.

1 . Smanjite upotrebu grijaćih aparata
Zamijenite pegle, uvijače, figara i slične aparate koji isušuju kosu tijekom ljeta (a i inače) sa Pro Hair Stylerom 5in1 jer će vam osušiti i oblikovati kosu za duplo manje vremena i bez oštećenja, jer ima ionsku i keramičku zaštitu. U protivnom, kosa će vam biti spaljena, a vrhovi ispucani.

2. Koristite zaštitni sprej ili šešir
Nabavite UV zaštitni sprej za kosu - nisu skupi, a pomažu. Šešir će vam štititi kosu, lice i vrat od sunca, a ujedno je i super modni dodatak.

3. Podignite kosu
Ako se ne možete zamisliti sa šeširom ili kapom na plaži, barem kosu svežite u punđu i podignite ju na vrh tjemena. To će donekle zaštititi kosu, a možete na vrhove staviti masku ili arganovo ulje.

4. Tuširanje prije plivanja
Genijalna fora – ako kosu namočite prije plivanja ili izležavanja na suncu, bit će puna vlage pa će biti manje mjesta za sol i klor u vlasima, a i lakše će se oduprijeti štetnim UV zrakama.

5. Tuširanje nakon plivanja
To bi trebali raditi pod obavezno da isperete sol ili klor s kose. Tijekom ljeta birajte hidratantne šampone i regeneratore za obnovu kose.

Vaš BestsellerTV