Fizikalna terapija i elektroterapija protiv bolova, ukočenosti i upala

Datum objave: 19.12.2023.

Akutni i kronični bolovi u leđima – pomaže li fizikalna terapija?
Sigurno ste, kao i većina ljudi, makar jednom iskusili neugodnu, ponekad i paralizirajuću, bol u leđima. Uzrok tome može biti nepravilan položaj prilikom spavanja, zakočenost zbog višesatnog sjedenja, opterećenja na kralježnicu, loša cirkulacija, sportska povreda ili mnogo ozbiljnija kronična stanja poput degenerativnih bolesti kralježnice.

Sve počinje osjećajem jake boli u određenom dijelu leđa, najčešće u području križa ili vrata, zatim osjećaj zakočenosti, napetosti mišića i ograničenja pokreta. Pomicanjem se bol pojačava, a mirovanjem smiruje. Takva stanja onemogućavaju vam „normalan život“, a prema nekim izvorima, najčešći su razlog kronične radne nesposobnosti u Hrvatskoj. Neliječenje takvih stanja dovodi do nastanka kroničnih bolnih sindroma koji se ponekad mogu riješiti tek kirurškim liječenjem – operacijom kralježnice.

Degenerativne bolesti kralježnice, kao i akutna bolna stanja u području leđa i vrata, liječe se farmakološkim (tablete) i nefarmakološkim (fizikalna terapija) postupcima. Liječnik će vas vrlo vjerojatno poslati na fizikalnu terapiju. Osim tjelovježbe, u fizikalnoj terapiji za liječenje bolnih stanja primjenjuje se vrlo često elektroterapija.

Za koju vrstu bolova pomaže elektroterapija?
Elektroterapija je terapijska metoda liječenja bolnih stanja električnim podržavanjem senzitivnih nervnih završetaka u koži, tretman se u medicini primjenjuje za liječenje raznih akutnih i kroničnih bolnih stanja, za uklanjanje otoka, za smirivanje upalnih procesa, kod postoperativnih oporavaka ili u sanaciji akutnih ozljeda, sportskih povreda, herpesa zoostera itd.

Elektroterapija u vlastitom domu!
Priuštite si elektroterapiju u vlastitom domu kad god želite i riješite se problema s bolovima u leđima, nogama, ramenima, koljenima, poboljšajte cirkulaciju i opustite napete i umorne mišiće. Živite život bez bolova uz jedinstveni komplet za masažu i elektrostimulaciju.

Kod nas možete kupiti jedinstveni komplet u kojem dobivate Circulation Promoter uređaj s ugrađenim elektrodama za stimulaciju stopala koje mogu pomoći poboljšati cirkulaciju, smanjiti bolove, otkloniti umor i stres i smanjiti znojenje tabana, dobivate i Elektrostimulator s manjim i većim elektrodama za tretiranje raznih mišićnih skupina tijela, putne elektrode za stopala te zamjenske elektrode da istovremeno tretirate više dijelova tijela ili da užitak podijelite s drugom osobom.

Vaš Bestsellertv