Jedino što morate znati kad kupujete kremu za lice

Datum objave: 24.06.2020.

Kreme stvarno djeluju na kožu – istina ili mit? U ovom kratkom tekstu naučit ćete kako odabrati kremu za lice, koliko novaca se isplati potrošiti i varaju li vas poznati brandovi.

Što je za vas presudno dok birate kremu za lice – tv reklama u kojoj se prepoznajete, naziv kreme koji je bombastičan (npr. Q10, kolagen, hijaluronska krema i sl.) ili čitate popis sastojaka? Jeste li uopće ikada pročitali sitna slova na pakiranju vaše kreme?

Vjerovali ili ne, jedino ispravno je pročitati popis sastojaka. Evo tajne: sastojci u kremi na poleđini ambalaže UVIJEK su poredani po količini. Dakle, ako neka  „hijaluronska krema“ ima na popisu hijaluronsku kiselinu tek na 10 mjestu, znači da je ima u kremi, ali jako, jako malo – nedovoljno da ima vidljiv efekt na koži.

Lako provjerite: u trgovini uzmite u ruke dvije kreme (jeftinu i skuplju) i usporedite sastav. Ako je prvih nekoliko sastojaka na popisu identično, nema smisla kupiti skuplju kremu – platit ćete samo bolju ambalažu i marketing.

Kreme koje koštaju manje od 50 kn najčešće imaju manje-više isti sastav i nisu bogate aktivnim sastojcima. Ponekad će čak vašoj koži nanijeti više štete nego koristi jer će vam zatvoriti pore. Isto tako, krema koja košta primjerice 600 kn, ne znači da ima bolji sastav od one koja košta 100 kn.

Kratki savjet za kraj: svakako izbjegavajte kreme koje sadrže parabene (methylparaben, propylparaben, butylparaben, ethylparaben)  – bolje nemojte staviti nikakvu kremu nego da riskirate tešku alergiju ili čak karcinom (dugotrajna uporaba parabena dovodi se u vezu s karcinomom kože i grudi kod žena).

Vaš BestsellerTV