Kako njegovati kosu bez preparata i izbjeći šišanje vrhova?

Datum objave: 14.11.2023.

Kao i tijela ostalih sisavaca, tako je i ljudsko tijelo prekriveno dlakom. Dlake rastu iz folikula na koži (osim na dlanovima i tabanima). Uloga dlaka je uglavnom da pruže toplinsku zaštitu, a zanimljivo je da trepavice, dlake u nosu i dlake na intimnim područjima priječe ulaz štetnim česticama u otvore ljudskog tijela. Kosa pak predstavlja, kako kroz povijest tako i danas, uglavnom ukras (pogotovo ženama), ali i statusni simbol, simbol pripadnosti određenoj društvenoj zajednici i sl. Tako se raznim frizurama ljudi deklariraju (primjer: dreadlocksi, metalci, skinheadsi…).

Među većinom uvaženo je da kosa treba biti čista, zdrava i njegovana. Cijela industrija brine o tome proizvodeći bezbroj preparata za kosu. Obzirom da se vlas kose sastoji od proteina (keratin) koji je bio-materijal, važno je da ju pravilno tretirate, kako izvana (preparatima) tako i iznutra (unosom vode i vitamina). Ovo je iznimno važno ako kosu bojite. Činjenica je da boje za kosu te česta pranja i sušenja kose, čak i raščešljavanja, uništavaju kosu i isušuju je. Zato se vlasi stanjuju i lome, od vrhova odumiru, a s vremenom ih imate sve manje. Želite li makar oblikovati kosu na kvalitetan način (bez dugotrajnih feniranja) preporučujemo vam da nabavite uređaj Pro Hair Styler 5u1, popularno zvan fen-četka.

Evo zašto!

Kod klasičnog feniranja i peglanja kose, kosa je izložena iznimno visokim temperaturama. Da biste obradili vrhove (vi ili vaš frizer, svejedno), potrebno je zadržati fen ili peglu dulje vrijeme na istom dijelu kako bi oblikovali kosu na željeni način, pa čak i nekoliko puta ponoviti postupak na istom pramenu kose. Na taj način se kosa pali, u što ste se sigurno već sami uvjerili. Jedino originalni Pro Hair Styler 5u1  kosu Suši & Ionizira & Uvija & Izravnava & Volumizira. PRO HAIR STYLER 5u1 je jedinstveni uređaj koji istovremeno suši i stilizira kosu! Zato se znatno manje zagrijava kosa i potrebno je kraće vrijeme da bi ju oblikovali. Pomoću Pro Hair Styler 5u1 možete doslovce sami za 10-ak minuta napraviti razne frizure (izravnati, nakovrčati, napraviti volumen…).

Vaš Bestsellertv