Kako odabrati klima uređaj prema svojim potrebama i željama

Datum objave: 07.07.2020.

Svoj dom možete klimatizirati na nekoliko načina: ugradnjom centralnog rashladnog sistema (izvanredno, ali skupo i uglavnom namijenjeno za poslovne prostore, velike zgrade i ugostiteljske objekte zbog komplicirane ugradnje i velike potrošnje), ugradnjom klima uređaja (cijena uređaja cca od 2000 kn na više + troškovi montaže, računajte da se mora bušiti zid i postaviti unutarnja i vanjska jedinica, ali će sigurno rashladiti bez problema cijeli stan ako se postavi na pametno odabrano mjesto u stanu), prijenosnim klima uređajem (cijena uređaja od cca 500 kn na više, pažnja: glomazni su i imaju cijev za ispuštanje vrućeg zraka koja najčešće treba biti gurnuta van kroz otvoren prozor, što baš i nema logike ako želite rashladiti sobu, dobri su za prostorije od dvadesetak kvadrata gdje nije moguće ugraditi zidnu klimu ili iz estetskih razloga nije moguće postaviti vanjsku jedinicu) te mini klimom tj. prijenosnim rashlađivačima osobnog prostora o kojima se malo zna pa u nastavku teksta pročitajte koje su im prednosti i mane.

Mini klima uređaj zapravo izvlači topli zrak iz vaše sobe i provodi ga kroz ledenu vodu koju ima u svom spremniku. Tako uspijeva smanjiti ukupnu toplinu u sobi jer ispuhuje hladan zrak.

Mini klime imaju samo jednu manu - ne mogu rashladiti vaš cijeli stan - ali su idealne za male prostore. Mogu biti odličan izbor za vaš kućni ured (ako radite od kuće) ili prostoriju u kojoj provodite puno vremena. I najbolje – ne iziskuju bušenje zidova ni postavljanje crijeva/cijevi!

Zašto biste trošili novac na hlađenje cijelog stana? Pa ne možete biti u 3 sobe u isto vrijeme! Umjesto toga, mini klima vam omogućuje da hladite prostor oko sebe kako biste smanjili račune. Prijenosna je i lako ju koristite tamo gdje vam je stvarno potrebno hlađenje u bilo kojem trenutku (čak i u autu jer ima USB ulaz za napajanje).

Mini klime su vrlo male (proizvođači se natječu tko će prvi na tržištu ponuditi što manju) što je fenomenalno jer vam neće smetati u stanu.

Neke mini klime imaju ugrađena i LED svjetla (neki modeli imaju jedno svjetlo, neki imaju u više boja), što je vrlo praktično, ali to je i cool jer stvaraju ugodan ambijent – naročito uvečer ili po noći.

Vaš BestsellerTV