Kako se možete dobro naspavati i lakše zaspati?

Datum objave: 05.12.2023.

Odraslim osobama za kvalitetan odmor potrebno je između 7 i 9 sati sna svaku noć. Na taj se način tijelo i mozak odmaraju i „pune baterije“ za novi dan. Mnogi ljudi imaju poremećaje spavanja; teško zaspu, prerano se bude ili imaju isprekidan san. Uzroci su brojni, a rješenja malo. Najučinkovitije su tablete za spavanje, ali osim što stvaraju ovisnost, nisu dobro rješenje jer vas zapravo na umjetan način uspavljuju, a ujutro se budite mamurni i niste baš „svoji“. Možete brojati ovce, no pokus proveden na Sveučilištu Oxford dokazuje da su ispitanici koji su zamišljali prije spavanja plažu ili vodopad bili prisiljeni trošiti više mentalne energije i zaspali brže!

Vjerovali ili ne, zdravstveni problemi kao što su gojaznost, dijabetes, hipertenzija i depresija povezani su s količinom i kvalitetom sna.

Na primjer, nedovoljno sna utječe na lučenje hormona rasta koji je povezan s pretilošću; što se iznos hormona više smanjuje, šansa za debljanje se povećava. Krvni tlak obično padne tijekom spavanja, međutim, prekinuto spavanje može negativno utjecati na ovaj normalan pad, što dovodi do povišenog krvnog tlaka i kardiovaskularnih problema. Istraživanje je također pokazalo da nedovoljno sna smanjuje sposobnost tijela da koristi inzulin, što može dovesti do pojave dijabetesa.

Prirodan i učinkovit pomagač da lakše utonete u san i da cijelu noć lijepo prespavate je kvalitetan nadmadrac. Eazzzy nadmadrac s fenomenalnih 7 cm debljine, lako pretvara svaki stari ležaj u udobno i higijenski čisto mjesto za spavanje bez grinja, alergena i bakterija. Eazzzy nadmadrac jamči maksimalnu udobnost i čvrstu potporu za kičmu. Pruža mekoću i elastičnost, bez obzira u kojem položaju spavate.

Nadmadrac je idealno rješenje, jer vas neće baciti u veliki trošak (ne trebate mijenjati svoj madrac, ni krevet), samo ga prostrite preko svoga madraca i imat ćete doživljaj kao da ste se preporodili!

Vaš BestsellerTV