Koje su prednosti kolagena i kada ga treba početi uzimati?

Datum objave: 07.10.2021.

Ulaskom u hladniji period godine primjećujete da vam je koža suha, kosa tanja i više ispada, a nokti skloniji pucanju? Jeste li se ikada zapitali zašto je to tako? Čega vam to nedostaje u organizmu i što biste trebali konzumirati da ojačate kosu, nokte i kožu?

Iza tog „raspadanja“ krije se jedna riječ – kolagen.

Riječ je o nevjerojatno važnom i najzastupljenijem proteinu u vašem tijelu koji čini oko jedne trećine njegovog sastava.

Što je kolagen?

Kolagen je jedan od glavnih gradivnih elemenata kostiju, kože, mišića, tetiva i ligamenata. Kolagen se također nalazi u mnogim drugim dijelovima tijela, uključujući krvne žile, rožnicu i zube. Možete to zamisliti kao "ljepilo" koje drži sve ove stvari zajedno. Zapravo, riječ dolazi od grčke riječi "kólla", što znači ljepilo.

Kada tijelo počinje gubiti kolagen?

Tijelo proizvodi kolagen čitavog života, ali se proizvodnja sa starenjem usporava (ubrzano se usporava ako imate neke od ovih loših navika: jedete prekomjerne količine šećera, pušite i previše ste izloženi suncu/solariju) pa je tijelu potrebna pomoć. Razina kolagena prirodno počinje opadati u dvadesetim godinama i nastavlja se smanjivati za oko 1% svake godine. Idealno bi bilo da počnete djelovati već u dvadesetima, ali za dobre navike nikada nije kasno. Čak i kad već imate vidljive znakove starenja (bore, tanja kosa...), kolagen vam može pomoći da usporite taj proces, da izgledate mlađe od svojih vršnjaka i da se osjećate bolje.

Najvažnije prednosti konzumiranja kolagena:

Kolagen je glavna komponenta u sastavu kože. Ima ulogu u jačanju kože te može poboljšati elastičnost i hidrataciju kože. Kako starite, vaše tijelo proizvodi manje kolagena, zato koža postaje suha i stvaraju se bore. Kombinirate li unos kolagena s vitaminom C, dodatno ćete pojačati elastičnost i hidrataciju kože, posebno na početku hladnijeg dijela godine kad je potrebno podignuti i imunitet.

Konzumiranje kolagena kao dodatka prehrani potiče sintezu kolagena u tijelu. To može pomoći u smanjenju upale zglobova i ublažavanju boli kod osoba koje pate od bolnih zglobova i stanja poput osteoartritisa.

Kosti su također većinom građene od kolagena koji im daje strukturu i pomaže da ostanu čvrste. Kao što se količina kolagena u vašem tijelu s godinama smanjuje, tako se i koštana masa smanjuje. To može dovesti do stanja poput osteoporoze, koju karakterizira niska gustoća kostiju i povezana je s većim rizikom od prijeloma kostiju. Kolagen može pomoći u smanjenju tih rizika.

Kolagen doprinosi jačanju kose i noktiju, koji također s godinama slabe, kosa se stanjuje i možda ćete primjetiti da vam više ispada, dok nokti postaju tanji, skloniji listanju i pucanju.

LE PHARM KOLAGEN PREMIUM SHOT 10.000 mg je jedinstveni kolagen na tržištu! Riječ je o inovativnom, visokoučinkovitom anti-age dodatku prehrani na bazi kolagena ribljeg podrijetla, koji u svojem sastavu ima biotin, hijaluronsku kiselinu, vitamin C, cink i dr. Ugodnog je okusa i namijenjen je svima koji žele održati ili popraviti zdravlje i ljepotu svoje kože, kose i noktiju, osobama koje u ranoj dobi imaju probleme s kožom i aknama kao i svima koji žele ojačati kosti i zglobove.

Kako djeluje?

Redovitim uzimanjem LE PHARM KOLAGEN PREMIUM SHOT 10.000 mg dubinski djeluje na zdravlje kože (koja postaje elastičnija i sjajna), jača kosu i nokte, sprečava stvaranje dubokih bora, povećava gipkost kože, znatno smanjuje njezinu suhoću, poboljšava čvrstoću i elastičnost kože te djeluje na gipkost zglobova.

Kako ga koristiti?

LE PHARM KOLAGEN PREMIUM SHOT 10.000 mg koristite u preporučenoj dnevnoj dozi od 25 ml (izmjerite čepom) jednom dnevno. Može se piti samostalno, prije jela ili pomiješati u sok, čaj ili smoothie. Za bolju apsorpciju napitak LE PHARM KOLAGEN PREMIUM SHOT konzumirajte na prazan želudac.

Vaš BestsellerTV