Kurkuma čini čuda

Datum objave: 03.12.2018.

Kurkuma je začinska biljka koja se u Indiji koristi duže od 5000 godina ne samo kao začin jelima već i zbog svojih ljekovitih svojstava. O njoj možete puno čitati na internetu; od toga kako kurkumu dodavati u jela od krumpira, piletine, juhe i sl. u zamjenu za skupi i okusom sličan šafran, pa sve do alternativnih medicinskih savjeta za prevenciju i liječenje mnogih bolesti, čak i karcinoma.

Mi vam otkrivamo nekoliko korisnih savjeta koji se ne nalaze često na internetu, a mogu vam pomoći na nevjerojatan način.

1. Kurkuma kao antiseptik i antibiotik
Imate li akne, rane, opekline ili svježe ožiljke, kurkuma je čudotvorna u njihovom povlačenju. Kurkumu možete kupiti u bilo kojoj trgovini na policama gdje stoje začini. To je žuti prah. Nije skupa. Pomiješajte čajnu žličicu kurkume s malo vaše kreme (za lice ili tijelo, svejedno) i namažite područje koje želite tretirati. Pazite: kurkuma ostavlja žuti trag na odjeći i posteljini, stoga ranu obložite gazom, a ako pripravak stavljate na lice prije spavanja, upotrijebite staru jastučnicu ili na jastuk stavite stari ručnik.

2. Žuto ili zlatno mlijeko
Prije spavanja napravite topli napitak od kurkume. Pitate se čemu? Osim što je jako ukusan, napitak ima vrlo umirujuća, blagotvorna svojstva za vaš um. Opustit će vas, a dok spavate, sastojci će činiti dobrobiti u vašem organizmu.

Recept za žuto ili zlatno mlijeko:
Ugrijte lončić mlijeka dok ne prokuha. Dodajte čajnu žličicu kokosovog ulja, zatim žličicu kurkume, čajnu žličicu meda i jako malo crnog papra. Dobro promješajte i vaš napitak je spreman. Uživajte!

3. Prirodno izbjeljivanje zuba s kurkumom
Vjerovali ili ne, iako je kurkuma intenzivno žute boje, izbjeljuje zube već nakon prvog četkanja! Postupak je vrlo jednostavan i možete ga ponavljati nekoliko puta na dan. U maloj posudici (šalici, zdjelici ili na tanjuriću) zamiješajte žličicu kurkume s kokosovim uljem da dobijete gustu pastu. Četkicu umočite u pastu i očetkajte zube. Isperite vodom. Zatim operite zube s normalnom pastom za zube. Nasmješite se! Zubi će vam odmah biti nevjerojatno bjelji, ali napominjemo da će četkica ostati žuta, baš kao i jezik :)

Vaš BestsellerTV