Oporavak i njega kose nakon blajhanja (izbjeljivanja)

Datum objave: 20.11.2018.

Obojili ste kosu u blond i sad ju ne možete prepoznati. Suha, oštećena, puca, lomi se i ispada, strah vas je dodirnuti ju da se ne ošteti dodatno. Ta je priča poznata svakoj plavuši, pa čak i brinetama koje su radile balayage, pramenove, ombre i slične tehnike bojenja kose. Koliko god kosu njegujete maskama, uljima i pakunzima, ništa joj ne pomaže.

Kosa se posvjetljuje jedino blajhom (izbjeljivačem), a bojom se samo boji. Stoga ako želite postati platinasta plavuša ili posvijetliti kosu za više nijansi, blajh ne možete izbjeći. Kosa uništena blajhanjem, ne može se oporaviti. Na neki način može se reći da je trajno uništena, čak i „mrtva“. Taj ćete dio kose, prije ili kasnije morati ošišati.

Ali svakoj ženi je važno zadržati dužinu kose, stoga takvu uništenu kosu možete makar pokušati sačuvati od šišanja što je duže moguće da izgleda donekle njegovano. Prednost blajhom uništene kose je da se ne masti, odnosno masti se vrlo sporo, pa ćete rijeđe morati prati kosu. Evo nekoliko savjeta kako pravilno održavati uništenu kosu nakon blajhanja:

- Trudite se prati kosu što hladnijom vodom
- Stavljajte veće količine regeneratora
- Nemojte ručnikom trljati kosu nakon pranja, umotajte ju u ručnik neka se prirodno prosuši
- Ako koristite fen za sušenje kose, temperaturu namjestite na srednju jačinu, neka puše mlako
- Nemojte fenirati ni ravnati kosu četkama, jer će natezanje kose dodatno potrgati vlasi

BestsellerTV u ponudi ima fantastičnu peglu za kosu koja ne samo ravna, već uvija i radi različite tipove frizura – InStyler. Riječ je o kvalitetnoj pegli koja neće oštetiti kosu poput fena, na InStyleru možete regulirati toplinu, a kosu tretira vrlo nježno, raščešljava ju i sprječava pucanje vlasi. Ploča koja se ugrijava napravljena je od kvalitetne keramike koja čuva vašu kosu.

Vaš BestsellerTV