Osteoporoza – „bolest budućnosti“ i kako biti korak ispred nje

Datum objave: 14.07.2022.

Što je osteoporoza?
To je zdravstveno stanje koje slabi kosti, čineći ih lomljivima. Razvija se polagano tijekom nekoliko godina i često se dijagnosticira tek kada pad ili iznenadni udarac uzrokuju prijelom kosti.

Tko je u opasnosti od osteoporoze?
Osteoporoza je češća kod žena. Pogađa gotovo 20% (1 od 5) žena u dobi od 50 i više godina i gotovo 5% (1 od 20) muškaraca u dobi od 50 i više godina.

Što treba činiti da se uspori razvoj osteoporoze?
Važno je jesti hranu bogatu kalcijem i vitaminom D. Isto vrijedi i za redovito vježbanje i tjelesno aktivnost, poput vježbi s utezima, hodanja, planinarenja, trčanja, penjanja uz stepenice, tenisa i plesa.

Može li se spriječiti razvoj osteoporoze, i ako da, kako?
Dobra je vijest da može, a nedavno je to potvrđeno i znanstvenom studijom.

Nacionalni medicinski istraživački institut iz Francuske INSERM-I2MC proveo je istraživanje na ženkama miševa (starima 12 tjedana) koje su razvile osteoporozu. Istraživanje je trajalo 14 tjedana. Cilj je bio procijeniti učinke oralnog unosa peptida ribljeg kolagena Naticol® (dnevna prehrana koja sadrži 2,5% Naticola®) na mineralnu gustoću kostiju, snagu mišića i tkiva.

Kolagen Naticol® dokazano sprječava i usporava osteoporozu!
Nakon snimaka CT tomografijom utvrdila se gustoća kostiju. Rezultati su pokazali da se gustoća kostiju poboljšala i povećala u skupini miševa liječenih Naticolom® u odnosu na kontrolnu skupinu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zato možemo zaključiti da su rezultati svakodnevnog oralnog uzimanja Naticol®-a pokazali da redoviti unos Naticol® Fish kolagenskih peptida može poboljšati stanje mišićno-koštanog sustava.

Le Pharm Kolagen Premium Shot 10.000 mg sadrži Naticol® kolagen kojeg možete naručiti u našem web shopu po super povoljnoj cijeni uz brzu dostavu.

Vaš BestsellerTV