Što je Shiatsu – kraljica svih masaža – kako se izvodi i koje su prednosti?

Datum objave: 27.03.2023.

Što je shiatsu masaža?

Shiatsu je tehnika masiranja koja potječe iz Japana i prisutna je tisućama godina. Objedinjuje tradicionalne japanske ručne terapije sa zapadnim medicinskim znanjem. Zdravstveni djelatnici na shiatsu gledaju kao na jedan oblik akupresure, terapijske masaže koja uključuje pritiskanje određenih točaka u tijelu kako bi se smanjila napetost i umor poboljšavajući cirkulaciju krvi i limfe.

Shiatsu ima svoje korijene u konceptu „qija“. U tradicionalnoj kineskoj medicini, „qi“ je vitalna životna sila koja pokreće sve životne aktivnosti. Vjeruje se da zdravlje nastaje kada „qi“ teče neometano. Kada protok „qija“ postane manjkav ili blokiran, javljaju se simptomi kao što su bolovi u tijelu, glavobolje i probavni problemi.

Shiatsu je oblik masaže u kojem onaj koji ju izvodi koristi ruke, palac ili druge dijelove tijela za izravan pritisak na različite točke ili kanale u tijelu. Izvodi se kroz široku odjeću i ne koristi ulja.

Koje su prednosti shiatsu masaže stopala?

Shiatsu masaža stopala poboljšava cirkulaciju, stimulira mišiće, smanjuje napetost i ublažava bol, prije svega u nogama, ali koristi cijelom tijelu, daje energiju cijelom organizmu, potiče cirkulaciju krvi i pomaže tijelu u uklanjanju toksina. Potvrđeno je da shiatsu masaža stopala vraća vitalnost, jača imunološki sustav i potiče obrambeni sustav organizma. Shiatsu je odlična tehnika za opuštanje bolnih čvorova, kronične napetosti i poboljšanje cirkulacije te je izvrstan lijek za stres.

Shiatsu masažeri za stopala s grijanjem                                                                                

Uzmete li u obzir da na masažu trebate ići redovito jer vam jedan odlazak neće pomoći, a znajući da su tretmani poprilično skupi (prosječna cijena 30-minutne parcijalne masaže kreće se između 20 i 40 eura), ne bi bilo loše da uložite u kupnju kućnog shiatsu masažera koji će vam biti dostupan svakodnevno. Ni oni nisu jeftini jer su to profesionalni uređaji čije je proizvodnja vrlo zahtjevna. No ipak se isplati uložiti novac.

Jedna od najvećih prednosti shiatsu masažera za stopala u kombinaciji s grijanjem je opuštanje mišića i deblokiranje krvnih žila. Pulsirajuća shiatsu masaža oponaša pokrete pritiska ruku i prstiju profesionalnog masera. Shiatsu masažeri za stopala s grijanjem su izuzetno učinkoviti u ublažavanju bolova u stopalima. U kombinaciji s toplinom i vibracijama, mogu ukloniti bol u nogama za samo petnaest minuta.

Za vas izdvajamo BELENA ACTIVE PRO shiatsu masažer za stopala koji ima ekskluzivnu kombinaciju 6 rotirajućih 3D Shiatsu glava i 18 masažnih izbočina koje pružaju ugodnu dubinsku shiatsu masažu, istovremeno grijući stopala. Belena Active Pro shiatsu masažer je idealan nakon bavljenja sportom, dugotrajnog stajanja, kod umornih i bolnih nogu, okrepljuje i usklađuje protok energije, daje stopalima okrepljujući odmor, stimulira limfni sustav, aktivira cirkulaciju te djeluje blagotvorno i opuštajuće. Shiatsu masaža stopala također pozitivno utječe na rad srca i krvni tlak jer poboljšava cirkulaciju krvi pa ako želite održati zdravo srce, redovna masaža stopala će vam pritom uvelike pomoći.

Vaš BestsellerTV