Usisavač na vodu tj. usisavač s vodenom filtracijom koji može usisavati mokro i suho

Datum objave: 06.04.2023.

KAKO IZABRATI KVALITETAN USISAVAČ?

Dvije su osnovne karakteristike na koje trebate obratiti pažnju pri kupnji usisavača.

a) Prvo je način na koji skuplja i filtrira prikupljenu prljavštinu. To može biti u vrećicu ili u spremnik s vodom. Usisavači s vrećicama za skupljanje usisanog materijala su, moglo bi se reći, stvar prošlosti. Osim što trebate mijenjati vrećice redovno pa vam to stvara dodatni trošak, takvi modeli usisavača nisu dobri za zdravlje, loše usisavaju i brže se kvare. Usisana prašina i prljavština prolaze kroz nekoliko filtera i na kraju završe u vrećici. Dok usisavate s takvim usisavačem, primjetit ćete da dio prašine izlazi kroz otvore na kućištu usisavača i vraća se natrag u prostoriju. Do nekih filtera u takvim usisavačima ne može pristupiti što znači da ih nikada nećete moći izvaditi i očistiti, a kad se na njima nakupi prašina, usisavač gubi usisnu snagu. Jednostavno rečeno, brzo će se „zaštopati“ što će ih oslabiti i brže će se pokvariti.

b) Druga važna karakteristika je usisna snaga. Većina kupaca griješi pri kupnji usisavača gledajući snagu motora, ali zapravo trebate gledati kolika je usisna snaga na cijevi. Ovdje budite posebno oprezni jer trgovci znaju varati ističući snagu motora, a prikrivajući usisnu snagu. Usisavači sa solidnom snagom motora, ali slabom usisnom snagom na cijevi, najčešće ne usisavaju dubinski prašinu pa nisu dobra opcija za usisavanje tepiha i namještaja. Također, kod takvih usisavača ćete primjetiti da se brzo „umaraju“ tj. nakon kraćeg usisavanja gube snagu i ne usisavaju jednako kvalitetno kao u početku. Zato obavezno tražite od prodavača da vam kaže kolika je usisna snaga, ako nije istaknuta na pakiranju.

VECTOR BY THOMAS – NJEMAČKI USISAVAČ NA VODU TJ. USISAVAČ S VODENOM FILTRACIJOM KOJI MOŽE USISAVATI MOKRO I SUHO

Neki ga zovu Thomas, neki Vector, ali svi su upoznati s najpopularnijim plavim usisavačem na vodu i svi koji ga imaju ga hvale. U komentarima na društvenim mrežama to lako možete provjeriti. U ovom tekstu objasnit ćemo zašto je Vector by Thomas toliko obožavan i najprodavaniji usisavač svima koji ga još nisu imali priliku probati.

Naziv i model usisavača

Usisavač se zove Vector 1520 BI-TURBO, a proizvodi ga poznati njemački proizvođač kućanskih aparata Thomas. Zato ga neki zovu Thomas, neki Vector, no oba naziva su točna.

Koje su karakteristike i prednosti Vector usisavača na vodu?

Vector se proizvodi u Njemačkoj što jamči kvalitetu, a uz njega dobivate i jednogodišnje jamstvo. Vector je usisavač s vodenom filtracijom, snage motora 1500 W, s usisnom snagom na cijevi 170 W, što je izrazito puno, zato snažno usisava i kako korisnici u šali vole reći „čupa parkete“. Osim u kućanstvima, koriste ga i mnogi službeni poslovni objekti jer je malen, praktičan i lako se koristi, a ima snagu profesionalnih usisavača koji su znatno skuplji.

Vector usisani materijal odvodi u spremnik s vodom. Ne izbacuje prašinu dok usisava. Nakon uporabe se spremnik lako isprazni i opere običnom vodom, nakon čega je usisavač ponovo spreman za korištenje. Nema skrivenih filtera stoga jednako snažno usisava prvi i tisućiti put.

Vector usisava mokro i suho. Osim klasičnog usisavanja suhih površina (podova, namještaja, tepiha, madraca…), prolije li vam se nešto ili imate mokre podove, slobodno ih možete usisati Vectorom. Usisava do 13 l tekućina s jednim spremnikom.

Vector može filtrirati i pročistiti zrak u prostoriji. Ako ga uključite i odvojite usisnu cijev s njega, Vector usisava zrak, pročišćuje ga i čist zrak vraća u prostoriju. U spremnik s vodom možete ukapati nekoliko kapi eteričnog ulja po vašem izboru pa će zrak kojeg usisavač vraća ugodno mirisati i biti osvježen. Ovo se posebno preporučuje u prostorima pušača, alergičara, gdje se osjeti smrad zbog vlage ili kućnih ljubimaca itd.

Vector odštopava odvode. Uz Vector usisavač dobivate gumeni nastavak za odštopavanje koji služi za usisavanje začepljenih odvoda (sudoper, umivaonik, tuš, kada…) i koji snažno usisava tvrdokorne nakupine iz vaših odvoda (npr. nakupljene dlake, ostatke hrane i sl.) te im omogućava brz protok.

Uz Vector usisavač dobivate razne nastavke; za usisavanje tvrdih površina (podovi od drveta, laminata, keramike, kamena, betona…), za usisavanje tkanina (madraci, namještaj, tepisi, zavjese…), uski nastavak za teško dostupna mjesta, za odčepljivanje odvoda te nastavak za usisavanje mokrih površina i pranje staklenih površina (prozori, izlozi, staklene vitrine, zimski vrtovi i sl.).

Ako u ovom tekstu niste pronašli informaciju o Vector usisavaču koja vas zanima, obratite se našem odjelu prodaje na mediacom@bestsellertv.com i rado ćemo odmah odgovoriti na sva vaša pitanja.

Vaš BestsellerTV