Vježbanje na trampolinu – 9 savršenih vježbi za 20-minutni trening na trampolinu

Datum objave: 10.05.2021.

Ako imate trampolin od djece u svom dvorištu (ili ako imate mini trapolin za vježbanje kod kuće) ili ako vodite djecu na skakanje po trampolinu negdje u vašoj blizini, onda imate super priliku da smršavite i odradite dobar trening i vi! Pošaljite klince 20 minuta da malo odmore ili na sladoled, a vi dragi mame i tate uskočite u trampolin – čeka vas fenomenalno zabavan trening!

Skakanje na trampolinu je super lagan i zabavan način da odradite dobar kružni kardio trening za vrijeme kojeg ćete sagorijeti ozbiljan broj kalorija, pojačati energiju i izdržljivost, oblikovati noge, stražnjicu i trbuh – i pritom naravno MRŠAVJETI!

Savjet Broj Jedan za postizanje maksimuma za vrijeme vježbanja na trampolinu je da uvijek doskakujete na pete. To će vam pomoći da budete stabilniji i više će aktivirati gluteus i stražnje strane nogu.

Vrijeme: 20 minuta
Oprema: Trampolin
Dobro za: Oblikovanje i Učvršćivanje Cijelog Tijela + Mršavljenje

Osnovne upute: Prvo zagrijavanje! Započnite s nekoliko minuta laganog skakanja kako biste zagrijali mišiće. Svaku vježbu izvodite dvije minute, a zatim prijeđite odmah na sljedeću. Pokušajte smanjiti pauze između vježbi kako bi vam puls cijelo vrijeme bio visok. Poslije treninga na trampolinu, popijte vodu, istegnite mišiće i uživajte u svojim rezultatima!

VJEŽBA 1. Široko skakanje

Stanite nasred trampolina s nogama raširenim malo šire od bokova, a ruke savinite i držite skupljenih šaka u visini prsa i raširite laktove. Skačite tako raširenih nogu privlačeći oba koljena prema prsima kao da se pokušavate skupiti u zraku. Idealno bi bilo da u skoku laktovima dodirnete koljena. Nastavite dvije minute.

VJEŽBA 2. Jumping Jacks

Stanite skupljenih nogu i ravnih ruku ispruženih uz tijelo. U skoku istovremeno raširite noge i ruke u stranu koliko god možete. U doskoku skupite noge i ruke, a ruke prekrižite ispred prsa. Nastavite dvije minute.

VJEŽBA 3. Škarice

Skačite jednom nogom natrag, a drugom nogom naprijed (imitirate pokrete škara, zato se vježba tako zove) i istovremeno klatite ispružene ruke u suprotnom smjeru. Znači, dok je lijeva noga naprijed, lijeva ruka je odotraga i obratno. U doskoku brzo izmjenite položaj nogu i ruku. Nastavite dvije minute.

VJEŽBA 4. Skijanje

Skupljenih nogu skačite u stranu (lijevo pa desno) sa stopalima/vrhovima prstiju blago okrenutima prema sredini trampolina. Noge u skoku blago savijte u koljenima, imitirajući pokrete skijaša. Trup treba biti cijelo vrijeme okrenut ravno prema naprijed, dakle u skoku okrećete samo donji dio tijela. Zamahujte ispruženim rukama za bolju ravnotežu. Nastavite dvije minute.

VJEŽBA 5. Surfanje

Stanite ravno, raširite noge malo više od širine kukova. Vježba se izvodi isto kao vježba skijanje samo ćete sada u skoku imitirati položaj surfera na dasci. U skoku su koljena raširena i blago povijena, a rukama zamahujte radi bolje ravnoteže. U doskoku promijenite stranu, gornji dio tijela je ravan cijelo vrijeme, okrenut prema naprijed, samo rotirate donji dio tijela: kukove i noge. Ne skupljate noge, nego su cijelo vrijeme raširene. Nastavite dvije minute.

VJEŽBA 6. Trčanje

Skačite na mjestu naizmjence podižući u zrak koljeno lijeve pa desne noge, glumeći trčanje na mjestu. U skoku podignite koljeno visoko, do visine prsa. Noge neka budu blago savijene u koljenima, a rukama zamahujte radi bolje ravnoteže. Nastavite dvije minute.

VJEŽBA 7. Povlačenje koljena

Stanite nasred trampolina s nogama raširenima u širini bokova. Ispružite ruke ravno ispred sebe u visini ramena. Povucite ruke unatrag dok podižete jedno koljeno prema prsima, pritom savijte podignutu nogu za 90 stupnjeva u koljenu. Spustite nogu na početni položaj i ponavljajte taj pokret s istom nogom jednu minutu. U drugoj minuti radite isto to, ali s drugom nogom.

VJEŽBA 8. Bočni udarac

Stanite nasred trampolina s nogama raširenim malo šire od bokova. Savijte ruke i stavite šake ispred lica u visini brade (kao boksački gard). U skoku istovremeno ispružite desnu nogu i desnu ruku u stranu (kao da ćete nekoga udariti nogom). U doskoku privucite nogu i ruku u početni položaj. Taj pokret ponavljajte jednu minutu. U drugoj minuti radite isto to, ali s drugom nogom i rukom.

VJEŽBA 9. Naprijed - nazad

Stanite nasred trampolina s nogama raširenim malo šire od bokova i rukama sa strane ispruženima uz tijelo. Skačite s obje noge istovremeno naprijed – nazad, a rukama zamahujte u suprotnom smjeru od nogu za bolju protutežu. Vježba je slična vježbi široko skakanje u kojoj se skače na mjestu, a u ovoj vježbi skačete naprijed-nazad. Nastavite dvije minute.

I sad tako tri puta tjedno, ako želite za mjesec dana izgledati puno bolje, a za par mjeseci neprepoznatljivo – vrhunski!

Vaš BestsellerTV